Mentura Groupin Haavi-palvelu paikantaa turvallisuuskriittiset toimijat varmasti ja turvallisesti viranomaispilvessä.

Suomalainen Mentura Group julkisti tänään viranomaisverkko Virveä käyttävän Haavi-pilvipalvelun. Palvelu toimii Suomen Erillisverkot -konsernin operoimassa varmennetussa ja turvallisessa konesalissa, josta sitä tullaan tarjoamaan kuukausimaksupohjaisena Virve-käyttäjille.

Haavi on www-selaimella käytettävä Virve-radioiden ja muiden mobiililaitteiden paikantamispalvelu. Palvelu mahdollistaa operaatioiden mobiilin johtamisen selkeän tilannekuvan ja tiedon reaaliaikaisen jakamisen avulla. Palvelu on suunnattu turvallisuuskriittisille Virve-palveluiden käyttöön oikeutetuille toimijoille, jotka hyödyntävät Virve-verkkoa toiminnassaan.

Odottamattomien tilanteiden hallinta voi olla haastavaa, mutta nopea reaktiokyky, tehokas viestintä ja tiedonvälitys sekä älykäs tehtävienjako mahdollistavat tilanteen tehokkaan vakauttamisen. Haavi-palvelu luo edellytykset organisaation toiminnan turvalliselle ja tehokkaalle johtamiselle aina päivittäisten rutiinitehtävien hoitamisesta yllättävien kriisitilanteiden hallintaan.” – sanoo Mentura Groupin tuotepäällikkö Jarno Taskinen.

Erityisen mielenkiintoisen Haavi:sta tekee se, että se käyttää viranomaisverkko Virveä ja että, sitä tarjotaan pilvipalveluna. Viranomaisverkko takaa toimintavarman ympäristön kriisitilanteissa ja palvelu täyttää korkeatkin turvallisuusvaatimukset. Lisäksi, palvelu ei vaadi suuria etukäteisinvestointeja palvelimiin ja asennustyöhön, kuten perinteiset palvelumallit.

Mentura Group osallistuu tällä viikolla näytteilleasettajana Virve-käyttäjäpäiville, jotka järjestetään 2.–3.5. Finnkinossa ja Sokos Hotel Flamingossa Vantaalla. Käyttäjäpäivät on suunnattu erityisesti Virve-käyttäjäorganisaatioiden edustajille ja muille Virve-yhteisön jäsenille. Kahden päivän aikana käsitellään kriittisen viestinnän ajankohtaisia aiheita erityisesti Virve-näkökulmasta.

Lisätietoja Haavi-viranomaispilvipalvelusta.